Френският талант Матис Тил беше представен официално като играч на Байерн Мюнхен. 17-годишният нападател бе привлечен за заместник на преминалия в Барселона Роберт Левандовски.

Тил ще носи фланелката с номер 39, а за него баварците ще платят на Рен 20 млн. евро и още допълнително 8.5 млн. евро според различните бонуси. Тил изигра 10 мача за Рен през изминалия сезон и се превърна в най-младия играч в клубната история – 16 години и 110 дни. За юношеските формации на Франция Тил има 10 гола в 15 мача.

„Байерн са един от най-добрите отбори в света. Определено гледам напред към това чудесно предизвикателство и ще дам всичко от себе си за този клуб. Бях доста впечатлен от разговорите с Хасан Салихамиджич и останалите ръководители на Байерн и бързо осъзнах, че със сигурност исках да дойда в Мюнхен”, коментира Тел пред клубния сайт.

Салихамиджич добави: „Матис Тел е един от най-големите таланти в Европа. Той е бърз, много е добър технически и може да играе на различни позиции. Като капитан на националния отбор на Франция по 17 години стана европейски шампион тази година. Следим го от много време и успяхме да го убедим да премине при нас. Горди сме, защото имаше много клубове, които искаха да го привлекат. Развитието на толкова талантлив футболист също е много вълнуващ проект за нас. Разбира се, Матис ще има нужда от време и от ритъм. Убедени сме, че го чака голяма кариера и ще помогне на отбора ни“.